autoglas nieuws en promotie Nieuws…
Ruitenwissers verdwijnen voor goed & worden binnenkort vervangen door ultrasoon geluid?   
Het is nog heel eventjes afwachten maar Mclaren is er mee bezig. Her en der wordt speculeert als het op de markt komt dat het  tussen 10 dollar a 30 dollar gaat kosten. Een systeem dat ook ingebouwd zal worden in oude wagens dus ook die van u.
Reeds in de jaren 60 was er al iemand die een patent op
dergelijke wijze heeft ingediend link: http://www.google.com/patents/US4768256  
Het idee is al veel ouder dan je denkt,maar lang zal men het nu niet meer gaan tegenhouden beweert men.
Het systeem werkt als volgt: Klein ultrasoon luidsprekers worden monteert op de ruit op verschillende plaatsen en zal de ruit een onderdeel worden als ultrasoon luidspreker en functioneert het mee als trillend membraan. Het heeft wat weg zoals een gewone luidspreker het trechtervormige gedeelte dat hevig op en neer trilt als je muziek afspeelt.  Je voorruit of ruit zal min of meer ook zo werken.  . Eens er vuil of water op terecht komt zal het er onmiddellijk af trillen.
Als het op de markt komt dan is iedereen eindelijk verlost van het irriterende  heen en weer gedoe van de ruitenwissers. Geen beschadigde ruiten meer door versleten ruitenwissers,geen krassen & steen inslagen en geen barsten meer & ook geen regen sensoren meer nodig wat veel zicht kan wegnemen door het huidige systeem… Ook zullen je buitenspiegel's en zijruiten niet meer nat worden want daar heeft nu iedereen last van als je rond rijd met nat weer. De vele regendruppels belemmeren altijd  je zicht. Het huidige systeem met verwarmde buiten spiegels werkt niet naar wens van consument want het laat opgedroogde sporen na. Wat dan ook weer het zicht belemmerd.  Vooral als de zon dan voor even mag schijnen zie je helemaal niets meer en een gevaar voor ongevallen is weer van begin.

Ultrasoon geluid op spiegels en ruiten kan vele ongevallen vermijden en ook levens redden…  Jaarlijks sterven mensen op de baan door slecht zicht wegens natte & vuile ruiten…
Ook motorrijders zullen een voordeel hebben met ultrasoon geluid want het vizier van hun helm zou ook droog en vuil vrij gehouden worden.  Klassieke ruitenwisser monteert op een helm werkt niet.
En de vele middeltjes om water te laten af parelen deugt ook niet.
Dit is ook één van de redenen waarom motor rijders helemaal niet graag rond rijden bij regenweer.
Ultrasoon geluid om ruiten droog en vuil vrij te houden wordt al langer gebruikt dan je denkt en wordt reeds toegepast bij moderne gevecht's vliegtuigen. Men beweert daar dat het zelfs een inpakt kan weerstaan als een vogel tegenaan vliegt.  Het beestje zal het echter niet overleven maar de ruit zal onbeschadigd blijven,klein steentjes zullen je voorruit ook niet meer kunnen beschadigen indien deze techniek toegepast zal worden op voertuigen.   De werkelijke kostprijs volgens ons zal niet haalbaar zijn. Maar toch beweert men dat het werkt.  

ultrasoon geluid houd je voorruit droog terwijl je rijd in de regen.Door ultrasoon geluid wordt regen,vliegen,ijs & vuil weg getrild vooraleer het de ruit kan raken of aan kan blijven hechten
en blijft je ruit altijd droog en proper zelfs als je wagen met motor uitgeschakeld blijft stilstaan.

Als dit een groot succes wordt dan zal deze technologie bij zeer veel andere dingen toegepast worden. Stel je voor je wilt een droge fiets hebben,of zelfs een hele droge wagen, of je huis? Het idee is zo gek nog niet maar heeft het ook ergens nadelen?

Dit onderzoekt men nu…
Zelf stel ik mij een heleboel vragen zoals;
Is het niet schadelijk voor natuur & mens?  Wie een verkoudheid heeft kan wel eens plots erg veel last hebben van ultrasoon geluid zoals muggen apparaatjes,muizen verschrikkers enz alles dat werkt op ultrasoon geluid.  Wie een verkoudheid heeft kan last hebben door zwelling van de sinussen en drukt dit langs de binnenkant op je gehoor beentje zodat het geluid een andere vorm krijgt en je plots gevoeliger wordt. Zo hebben sommige ook meer last als men een berg afdaalt en de druk erg pijnlijk wordt in je oren.  Als je praat dan hoor je je eigen stem dof aan in je hoofd. Als iemand in de buurt op een honden fluitje blaast zal je ook erg veel last van ondervinden…
Hiermee stel ik me dan andere vragen bij wat als plots iedereen met ultrasoon geluid rond rijd,wat voor gevolgen heeft dit voor mens en natuur?
Een klein voorbeeld: Het Oeral mysterie in Rusland… (wiki info Oeral mysterie link)
In de nacht van 1959 deed zich daar iets zeer merkwaardig voor.
Een groepje skiërs op expeditie begon zich daar plots vreemd te gedragen en heeft men hen daar allen later dood terug gevonden.  De ene half uitgekleed,de andere helemaal in de blote. Had men elkaar kleren uitgewisseld,en was hun tent vreemd beschadigd en vond men vreemde verwondingen op de terug gevonden vermiste lichamen…

Men speculeert sindsdien over van alles en nog wat, zo beweren sommige dat zij bezoek hadden van aliens-ufo’s,of bezoek van een monster zoals de verschrikkelijke sneeuw monster yeti.

Onlangs zijn er wetenschappers die beweerden dat door de wind langsheen het Oeral gebergte ultrasoon geluid is ontstaan waardoor het groepje werkelijk is beginnen gaan flippen zonder zij het zelf beseften,met de dood als gevolg.  Als dit werkelijk waar zou zijn behoed u dan voor de massale opkomst van ultrasoon geluid die je voorruit of hele wagen droog houd tijdens rijden.  Als de meeste mensen nu al in de file & verkeer zich agressief gedragen wat zou het dan geven als de vele mensen raar gaan beginnen doen door het vele ultrasoon geluid die elke wagen gaat geven. Als de mensen toch niet gaan beginnen raar doen dan zal met der tijd wel de natuur vreemd doen door het vele ultrasoon geluid dat op de vele wegen gaat komen. Ik ben benieuwd en ben alvast bewapend met speciale oordopjes tegen het ultrasoon geluid ;-)  

Enige voordelen zie ik in de komende toekomst. Als ultrasoon geluid voor wagens succes heeft zal in de toekomst nog meer nuttige dingen ontstaan.  
Zo kun je bijvoorbeeld op de plaats waar je in je garage box of auto stalling een lamp heeft hangen deze vervangen met een klein toestelletje dat je volledige wagen droog maakt in mum van tijd, en dit zonder warmte of wind. Het vuil van je wagen trillen zodat het naast je wagen komt te liggen. En je automatische stofzuiger robot op de vloer je vuil weg zuigt.  Geen vuile wagens meer ,dan wilt dit ook zeggen dat carwash volledig uit het straatbeeld gaat verdwijnen. Op zich wel een goede daad voor het milieu, zo zullen we in het algemeen minder water gaan bevuilen. Wie weet komt er een vaatwasser dat zonder water,zout en zeep werkt. Men kan het zo gek niet bedenken.  Het zal zelfs mogelijk zijn om in de regen te lopen zonder een regenscherm in de hand.  Ultrasoon geluid doen regendruppels om je heen weg ketsen. Verschillende sectoren zullen baat bij hebben en andere sectoren zullen verdwijnen met deze technologie.  

Er zijn nu al reiniging machines die geen water & chemicaliën meer gebruiken enkel ultrasoon geluid,voor klein gereedschap bestaat dit al…. Men zou ook afwateringen of rioleringen mee kunnen reinigen zonder chemische producten. Tatoeëerders en airbrushers  en ziekenhuizen gebruiken nu ook al  deze techniek om hun gereedschap te reinigen.

Kun je het al voorstellen vloeren en andere oppervlakten die zichzelf reinigen met ultrasoon geluid. Wolken krabbers en overige gebouwen met vele ruiten die niet meer nat en vuil worden… Zonnen panelen die droog en vuil vrij blijven… Misschien is het ook een oplossing om een droog wegdek .  En kun je ultrasoon geluid gebruiken ingeval bij nood als je dak van je huis is weggewaaid  bij storm zodat je inboedel droog blijft. Een onzichtbare scherm op basis van ultra fijn geluid….
Text copyright Sascha Grimm 15/12/2016.

In de komende toekomst worden ruiten onverwoestbaar ook autoruiten en die van je huis,bril enz...

Toch om te beginnen breek en stoot werend.  Sinds enkele jaren bestaat het al voor schermen van gsm,tablets,ruiten van militaire voertuigen enz.

Men kan ook het vinden onder link: Gorilla glas 1 & 2 en Willow glass dat zelfs erg buigzaam is…

Het glas is buigzamer dan normaal glas.  Doorheen dit nieuw soort glas kijken heeft een nieuw dimensie & ervaring en lange levensduur.


Verschillende grote bedrijven zijn er in geslaagd het glas sterker te maken dit met een behandeling van gesmolten zout waardoor de ionen zich sterk veranderen in het glas…

Nieuw en verbeterde eigenschappen


Het nieuw soort glas is 8 tot 10 x kras bestendiger. Buigt veel meer door tegenover gewoon glas het heeft veel weg als buigbaarheid bij  plexiglas.

Men kan zelfs zij stijlen van wagens transparant mee maken zonder gezicht's vervorming.

Zo zou u later kunnen genieten in de wagen van een echt panoramisch zicht op de baan.

Zelfs Branson Richard had hiermee een schitterend idee.  Hij droomde van een echt transparant doorzichtig vliegtuig. Ondertussen zou men reeds bezig zijn met het maken van een vliegtuig met een doorzichtige bodem LINK dit lijkt op de eerste test.

Het zal niet meer lang duren en zal zelfs nadien een volledige vliegtuig transparant rond vliegen.

Een attractie dat echt de moeite zal zijn.  Zo hoef je niet meer een zere nek te hebben om naar buiten te kijken door zon klein raampje maar is het hele vliegtuig één grote raam.   


Enkele fabrikanten willen dit ook toepassen in de automotieve sector.

Zo zou het zelfs mogelijk zijn buigbare transparante oled schermen in te bouwen in het glas om gecontroleerd de transparantie te kunnen beheersen met knop druk. Elektrisch tinten krijgt zo ook een nieuwe dimensie en is plots veel meer mogelijk met dit idee. Doorzichtige wagens of onderdelen.

Omdat het nieuw transparant materiaal sterker ,kras bestendiger,helderder dan gewoon glas en plexiglas kan men daar ook autoruiten mee maken die niet meer stuk gaan door steen inslag, dus in de toekomst zal niemand meer last hebben van sterretjes in de voorruit of grote scheuren,krassen enz.

Natuurlijk zou nu iedereen al zon autoruit willen hebben,maar het zal eventjes afwachten worden. Economisch zal het met zekerheid een ramp worden voor de vele autoglas sectoren mocht dit plots gebeuren. Toch zal het enkele jaartjes duren eer alle oude wagens en nieuwe rond rijden met dit soort nieuw glas. Maar aankomen doet het nu al.

 Text copyright Sascha Grimm  15/2/2014

Autoglas Grimm, zoek pagina
Autoglas GRIMM infoOfferte autoruit vervangenSter,barst herstellen.Tinten - BlinderenContact Grimm.
Betalingen.ZoekBetalingen.

Voorruit verwarming gecontroleerd en gefotografeerd met warmte gevoelige camera door Autoglas Grimm.  Normaal is dit met het blote oog niet waarneembaar en vaak is de voorruitverwarming niet te voelen maar met de thermische camera is het plots waarneembaar. Foto: rechts boven  en links “Ginetta race wagen “met werkende voorruitverwarming. Links en rechts is de zelfde wagen maar wel gefotografeerd met andere kleurenfilter…

voorruit verwarming van een Ginetta race wagen getest met thermische camera door autoglas Grimm

Autoglas Grimm test voor u gratis je voorruit verwarming met een professionele thermische camera.

Zoek

Stop bouw van oud model

Soms gebeurt het dat een vorig oud model van wagen die gebouwd werd
vanaf 1998 tot 2008 door overstock is blijven staan bij het fabriek tot 2011
terwijl de eigenlijke werkelijke eind productie 2008 was, wanner ook een volledig nieuw model op de markt duikt vanaf 2008
Toch heb je dan soms dat een oud model nog ingeschreven wordt met als datum 1e inschrijving en bouwjaar tot de overstock opgeraakt tot 2012 .   Dit zijn de wissel jaar modellen.


Hierdoor kunnen soms foute bestellingen voor onderdelen ontstaan.
Sommige mensen zijn reeds op de hoogte van deze verwarring met de wissel jaar modellen.  
In de boord documenten is dit vaak niet te herkennen. Wel aan het chassis van de wagen de vorm,design en onderdelen van het voertuig.  

Met het chassisnummer is dit te vinden of je een wissel jaar model heeft of niet.  
Concessiehouders kunnen dit snel en gratis weten aan de hand van het chassisnummer.   
Kleinere zelfstandigen of kleine bedrijven zijn verplicht daarvoor te betalen indien zij het juiste bouwjaar en maand willen weten voor het juiste onderdeel of product dat u wenst.  
Voor particulieren is dit niet toegankelijk.

Datum 1e inschrijving

Parking nieuwe stock
wagens fabriek

Auto fabriek

Dealer/verkoper/koper

Bouwjaar en maand

Nieuwe  model

Oud model

Twee verschillende modellen en toch de zelfde bouwjaar en maand.

Hoe gebeurt dit?

Auto Keuring

Parking overstock stock
oudere wagens fabriek

Opgelet met wissel jaar modellen!

Nieuwe wetgeving barst of ster in voorruit.

Sinds December 2018 Worden voertuigen strenger gekeurd op barsten en krassen en sterren in voorruiten.  

Wat lijd er tot afkeuring?

Barsten,grote sterren en krassen…

Meer info hieromtrent vind je weer via deze link van de Vlaamse overheid:  https://departement-mow.vlaanderen.be/nl/press-release/strengere-controle-bij-autokeuring

Wordt je toch ten onrechte afgekeurd en heeft u foto’s van uw schade en voertuig en heb je voorruit  door de afkeuring vervangen dan vraag een schadevergoeding aan :https://mow-contact.be/aanvraag.php